A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #
Ilir Shaqiri

Pocari ➡ The Potter

 Shqip ➡  Anglisht
Nuk ka akoma asnjë votë

Përkthe Një Këngë »

Më Shumë Përkthime »

Përktheu: Gerti Alb


Pocari

Vajta në Stamboll
të bëj pazar
dhe për kujtim të blej një vazo balte,
- Paqe dhe selam, ustah poçar
dhe vazon më të mirë
per mua nje e pate.

Vazoja nga dora se ç'më ra
dhe m'u bë njëzet e pesë copë
m'erdhi rrotull deti Marmara
dhe dyqani turk m'u hap si gropë...

Pa me shau poçari rëndë turqisht,
unë shqip ja ktheva n'men i rash
për çudi, poçari nuk u ligsht
veç dy pika lot në sy ja pashë.

Mos u çmend ky turk,ky tradhëtar
unë e shaj e ai me duar më qafë
vazo tjetër mori në dyqan
dhe më tha: Më shaj pash besën prapë

Pshëretiu dhe un tha jam shqiptar
shqip vëlla të shamë edhe një herë,
fjala shqipe s'blihet në pazar,
në dyqan ka kohë që s'e kam ndjerë...

Vazoja nga dora se ç'më ra
dhe m'u bë njëzet e pesë copë
m'erdhi rrotull deti Marmara
dhe dyqani turk m'u hap si gropë...

Pa me shau poçari rëndë turqisht,
unë shqip ja ktheva n'men i rash
për çudi, poçari nuk u ligsht
veç dy pika lot në sy ja pashë.

Mos u çmend ky turk, ky gjeratar
unë e shaj e ai me duar më qafë
vazo tjetër mori në dyqan
dhe më tha: Më shaj, pash besën, prapë.

Se edhe ti dhe un tha jam shqiptar
shqip vëlla ti shamë edhe një herë,
fjala shqipe s'blihet në pazar,
në dyqan ka kohë që s'e kam ndjerë...

Iken nga dyqani burra e gra
Unë edhe pocari tjetër skishte
Vazo tunde detin Marmara
Vazo dhe pocari shqip po fliste...


The Potter

I went in Istambul
to do shopping
and as a souvenir to buy a mud vase,
- Peace and selam, master potter
and the best vase
for me you have one.

The vase fell from my hand
and turned into 25 pieces
the Marmara sea turned around me
and the turkish shop opened as a hole...

The potter swore me heavily in turkish
I returned swearing in albanian
surprisingly the potter didnt get mad
i only saw two dots of tears in his eyes.

Did this turk, this bastard get crazy
I swear him and he puts hands around my neck
he took another vase in the shop
and said to me : Swear me again for the love of god

Because like you i'm albanian too
Brother swear me in albanian once more
The albanian word isn't bought in market,
I haven't heard it in the shop for ages...

The vase fell from my hand
and turned into 25 pieces
the Marmara sea turned around me
and the turkish shop opened as a hole...

The potter swore me heavily in turkish
I returned swearing in albanian
surprisingly the potter didnt get mad
i only saw two dots of tears in his eyes.

Did this turk, this bastard get crazy
I swear him and he puts hands around my neck
he took another vase in the shop
and said to me : Swear me again for the love of god

Because like you i'm albanian too
Brother swear me in albanian once more
The albanian word isn't bought in market,
I haven't heard it in the shop for ages...

Men and women left the shop
Nobody was there besides me and the potter
The vase shook the Marmara sea
The vase and the potter were talking albanian...

Korrigjo Përkthimin