A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Tema: Poezi Për Stinët

Pranverës

Ulërima e ujkut bërtiti dhe e pushtoi malin tutje,
një natë e tmerrshme ishte ajo, sa dritaret bënin zhurmë të zezë,
e se dimër bënte, më ftohtë nuk mundesh të ishte, sa trishtim i thellë në shpirt.

E trishtimi njëherësh është ndjenja që të bën me këmbë në tokë,
se pas natës së skëterrshme, pas stuhisë, vjen drita e ngjyra, bluja dhe e kuqja bashkë,
si pranvera, që kanatat e dritareve i përplas në yjet e lartë, që shpërthejnë në ngjyrat më të çelta.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë