A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Skenë Krimi

Kufoma nëpër bulevard, turma të çmendura, rroftë mbreti – vdektë mbreti,
një për një në rresht policia dhe ushtria, armët dhe pushkët në duar, shteti,
nën grishjen e protestës dhe revoltës, lindi demonstratë, forcë e fuqi e madhe,
por në përballjen e frikshme, ngadalë dolën ambulancën dhe halleve iu doli gjaku e dhimbja, e u bë varr e fantazma, në udhë të madhe të vendit tim, u përgjak e shenjta liri, tempulli që duhej të ish, u bë skenë krimi.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë