A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Kujtime Nga Bari

Bari, një qytet i magjishëm, i vogël dhe modest, bukuri e rrallë,
më pëlqeu që shëtita nëpër të dhe një stacion treni ka si historik,
aty vrarë kishte qenë Luigj Gurakuqi, nga ndonjë vrasës me pagesë i Zogut,
dhe më tej pallate shumëngjyrësh, parqe fëmijësh, hapësirë pafund, e bukur, bukur.

Si e lije ashtu Barin, pak si rëndë dhe turbulluar, me xhadetë shumë të mira,
e makinat mjaft komode, ecje tutje në qendër të Italisë dhe në veriun e vendit,
nëse në Milano a Torino gjen paranë, gjen infrastrukturën, pallatet dhe teknologjinë,
ah në Bari gjen zemër, gjen verë të kuqe, dolli e flakë, një perëndi që të godet në shpirt.

- poezi nga Dionis Xhafa


Nuk ka akoma asnjë votë