A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Kënga E Krojeve

Krojet lëvizin përmes fshatit, ata janë të ftohta, mbushur me burime
të freskëta, ardhur prej malit krifëlartë, prej pastërtisë kristal,
si shëndrrit bukuri e frikshme, oh jetë, oh mrekulli, natyrë e jashtëzakonshme,
pranverë, verë, vjeshtë, dimër dhe vijnë inversion dimër, vjeshtë, verë, pranverë.

Krojet janë si kalë i bardhë, që fluturojnë në qiejt e pafund të parajsës,
e ujët bie mbi vdekatarë, e i “vret” të pastër, të pastër.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë