A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Emigrantët Në Napoli

Emigrantët në Napoli, punëtorët si ata, c’margaritarë të njerëzimit,
ditëve dhe netëve në pune gjithë çfarë lloj, lodhur, këputur,
e në darkë me siguri fuqi nuk kanë më, as forcë, gjumë të rëndë flenë,
si të vdekur, por shpirtin e kanë ar, zemër e tyre mall atdheu, oh c’margaritar.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë