A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Diell

E pashë dritën e diellit, në agim e pashë
si shëndrriste në shpresa që valëvitin flamuj shpresash,
dhe hëna e zezë me natën pis, me bandelora të errëta vinte më pas,
u mundua ta mbysë, dritën, që çeli lulet, e mbi hënë, doli diell.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë