A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Ajsberg

Ajsbergu është një send i bardhë, ndoshta re e dendur që rri poshtë nën oqean,
ai rri ulur, përunjur gjithmonë, ashtu përkulur dhe fjalët të pakta e të rralla i ka,
e nuk është anije, as traget, nuk transporton njerëz, as mall, as ndjenja, as shpirt, as zemra,
se ajsbergu është e vërteta që fshihet, është vala që nuk ndihet, është sendi i zhytur, i pastër, papërlyer, bardhë si dëborë.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë