A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Xhuxhi

Xhuxhi, që grushtin dhe këpucën e dhunës e kishte më të madh se trupin,
kaloi mes për mes vendit tim, si shigjetë erdhi e u ngul në atdheun tim të dashur,
ata që luftoi ai, korruptimin e vet që e shleu me rrahje ndaj shqiptarësh, nuk e shleu,
por tradhtarët e vendit tim, e shpërblyen, atë, xhuxhin, njeriun me kosë në dorë, i aftë të presë çdokënd që ia zë rrugën drejt marrëzisë.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë