A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Qetësi

Veç pak kohë më lini të jetoj,
në botë të braktisur, larg tymnajës, zhurmës,
qytetit që gumëzhin,
thashethemeve sa një mal.

Do të qetësohesha lehtas,
se qyteti më duket fiks,
më keq se pylli dhe njeriu,
kafsha më e egër në tokën ku jetojmë përditë.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë