A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Sonte

Sonte Zeusi lëshoi bubullimat nga qielli i trazuar e lot bie plot,
kurse Prometheun e kanë mbërthyer me zinxhirë dhe nën tokë e kanë shtënë,
perënditë e egra, si mot i ligë, perënditë djallëzore, sa historia vetë,
vulosën në lot e mall, në heshtje e mënxyrë, poshtërsinë e madhe, sonte.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë