A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Barbarët

Barbarët vijnë nga Karpatet
dhe na shtrydhin kokën, me tre gishta,
na dëftojnë historinë e përbindshme
e na thonë të përulemi, derisa të na hyjnë në mish.

Thonjtë e tyre ngjitur pas nesh,
nëpër vite e shekuj të tërë, ndër luginat e përgjakura,
na dëftojnë se mbi të gjitha historikun e kanë me vete,
e nuk ngopen me gjak shqiptari, të pafajshëm, ata barbarët.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë