A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Lindja

Tetida, e zhyti Akilin në Stinks,
dhe e bekoi me pavdekëësi nga ujë i shënjtëruar,
por diku Akili i vogël duhej të mbahej, e ishte thembra,
dobësia e madhe e globit të madh.

Nga hyjni lindi dragoi përmbi të gjithë,
ndër udhëtime fluturake, e ndër shpata të mprehta,
që u sakrifikua në emër të fitores së Greqisë,
e kryqet u thyen, përcëlloi dielli, i shndërritshëm si verbëri e frikshme.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë