A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Djalë Nga Drenica

Në sheshin kryesor të Tiranës,
në prag të verës, kërcet muzikë,
e një djalë nga Drenica, këndon këngë amtare,
rri djalërisht e pi cigaren burrërisht.

Djali drenicak, këngëtari pranë berates,
tjetër vajzë sarandiote, qeni i bardhë lundron me top,
nën tinguj dhe muzikë popullore, të “Fisnikëve”,
mbledhur tok, vallëzohet shqipërisht.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë