A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Mizat

Mizat banojnë në pallatet e qytetit,
çohen me vrik dhe ikin tufa – tufa nëpër punë,
lëkunden, shkarkohen, lëvizin sa në një ndërtesë në tjetrën.

E në lëvizjen e tyre,
tundet toka,
të fortët mbijetojnë në natyrën e egër, milingonat më tepër,
kurse bien njëra pas tjetrës, mizat.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë