A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Një Shtet

Një shtet nën sqetulla,
të Fuqive të Mëdha,
përleshen gjigandët në skenë,
të përlotur dalin civilët.

Ashtëquhet shekulli
i të Drejtave të Njeriut,
por është mijëvjeçari,
i pluhurit të zi
dhe armëve bërthamore.

- poezi nga Dionis Xhafa


- Poezia u dërgua nga Dionis Xhafa -

Nuk ka akoma asnjë votë