A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Zot Dënoje

Në këtë ditë me shi e bryma, në Liqenin e Tiranës, veshur unë me pallto të gjerë,
dhe vetëm dridhem nën ujët e shumtë, ku pulëbardhat ngrenë krye, valë mbi valë,
vetëm shi bie edhe dridhet toka, përmbyset natyra, kurse unë shkoj çalë – çalë, o Zot sa dhimbje,
harresë e rëndë, tradhtare e ndyrë, o më vrare fort dhe thellë. Zot, përjetë ti dënoje!

- poezi nga Dionis Xhafa


Nuk ka akoma asnjë votë