A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Tradhti

Tradhti ka kjo natë, e errët si ngjyrë e maskarenjve, një zonë e poshtër dhe pa cingërima,
ndër ajër të natës dridhen duart, frikë ke prej njeriut të errësirës, kriminelët si gjahtarë,
ndizet shpirt e bëhet hi, fiket shpresa, derdhet loti, një peshë e rëndë rëndon mbi supe, xixa të fikura,
heshtje ka, si tradhtia jote, tinëzi e përmallshme, duart e tua të gjata e të holla, tradhtuan sonte rëndshëm.

- poezi nga Dionis Xhafa


Nuk ka akoma asnjë votë