A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Qyteti I Veriut

Qyteti i Veriut ngrin më keq se ç’ngrijnë Himalajat në dimër, borë e bardhë dhe e dendur,
kurse shkrin si akullnajat në Polin e Veriut me një rrëmbim të ethshëm që nuk njeh limite,
e kështu qyteti shkrin dhe ngrin, ngrin dhe shkrin, me rrugët e lagështa nga dëbora e madhe,
mbushur me legjenda të lashtësisë, mesjetë e gjallë, para-histori, heronjtë qesharakë, të Qytetit të Veriut.

- poezi nga Dionis Xhafa


Nuk ka akoma asnjë votë