A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Tema: Poezi Për Mërgimin

Intrigantët

Shqipëria ka shumë intrigantë, janë si turqit, janë si mongolët, njerëz të ligj që ku të gjejnë dhe të ta fusin, e sa të ligë që janë,
ndër popujt më të këqij në rajon, por edhe në Europë dhe në botë, po po e them unë janë shqiptarët, të gjitha more i bëjnë, as fare problem nuk e kanë,
edhe të vrasin, edhe përleshen, edhe vrasin, edhe shpresa vetëm djegin, po të kenë pushtet vetëm të zhysin, e të nxijnë jetë e mot, janë të ligjë edhe të pistë, ndër më të këqijtë në këtë rruzull,
e këtë gjë e tha edhe një burrë në autobuz, që dëshmoi se jemi popull po hajdut, po me të futur, po të zinj, shohim tjetrin, të ligë dhe të poshtër, shumë jemi.

Sigurisht që ka edhe të mirë, por edhe të mirët more zotëri hahen nga të ligët, se i ligu e merr postin, edhe bën për dy lekë tjetrin, veç e shtyp dhe e çon në burg, e masakron dhe e përtyp,
e andaj është mirë që me shqiptarët more zotëri më mirë mos u merr se janë të ligj dhe të poshtër, janë të zinj dhe monstra fare, eh mor sa të këqij, janë pikërisht shqiptarët,
edhe kockën nuk ta lënë, atë ta nxijnë dhe ta bëjnë copë, e të shkatërrojnë, e të vënë varrin, më të ligë njerëz nuk ka, të djegin arkivol edhe varr, edhe shtëpi, e katandi, çdo gjë ta bëjnë,
unë këtu kam jetuar, më interesaxhinj, më të poshtër, më të zinj e më të ndyrë, më hajdutë dhe më batakçinj, se shqiptarët more, jo nuk ka.

- poezi nga Dionis Xhafa


Nuk ka akoma asnjë votë