A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

U Dashurova Flakë E Valë

U dashurova flakë e valë, si ujët e ujëvarës që bie në gur të thatë,
unë u dashurova dhe vërtita si një shqiponjë që ngultas ecën në ajrin e pafund qiellor,
dhe në vend të shijimit të qiellit, të universit të paaanë dhe të dashurisë që ëndrrën më kishte kallë’,
unë u lëshova poshtë drejt e në gurrë e gur’ thepisur, u bëra copë-copë, nishan nuk më gjendesh.

- poezi nga Dionis Xhafa


Nuk ka akoma asnjë votë