A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Kombi Dhe Kombe

Kombi zhgarravitur nëpër shkretëtirë,
kaktuse dhe gjembe që veç lind,
është krejt bosh dhe errësirë, tokë e tij tokë e dheut,
trandet krejt kur bie shi, mërdhihet deri në asht’.

Kombi im ndër kombe të botës
është ylli i vogël në valle të madhe,
e kur kombet vezullojnë lart në qiell,
kombi im vetëm shtriqet, mërdhihet deri në asht’.

- poezi nga Dionis Xhafa


Nuk ka akoma asnjë votë