A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Çarja E Qiellit

Atdheun mos e mallko, nëse atdheu e ka qiellin e kaltër dhe pa re,
moti i keq duhet të jetë llucë që duhet shmangur, kalbësira në varreza vendin duhet t’a ketë,
nëse bën që në një atdhe të çahet qielli, të griset e shlyhet, keq e poshtër, si barbarët e kohë e Çengis Hahnit ndër Europë,
qielli është i çarë, shpresa e vdekur, lumi i përbaltur, një atdhe me kockë të patretur është mortja e pushtuesve të qiellit!

- poezi nga Dionis Xhafa


Nuk ka akoma asnjë votë