A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Shuarja E Dy Jetëve

Një jetë u shua një tjetër u hodh në ferr, përgjithmonë,
për të mos dalë dot më kurrë që aty, një shpirt i trazuar, një zemër e lënduar dhe e shushatur, e mallkuar nga të mallkuarit.
Një jetë u shua se donte të hynte në jetën e dikujt tjetër, kurse tjetra jetë u shua po ashtu se nuk donte jetën e tija ta ndante me tjetër.
E ngadalë si në tragjedi të Shekspirit, si dy kokrriza sheqeri dy jetë u shuan, secili veç e veç, në tranden e tija.

- poezi nga Dionis Xhafa


Nuk ka akoma asnjë votë