A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Tema: Poezi Për Shoqerinë

Punë E Gradaçelave

Punë e gradaçelave zbërthen tërë njerëzimin, edhe kapitalizmin domosdo,
janë themelet dhe hekurat nën tokë ata që mbajnë kullën e lartë në këmbë
e kështu, ndërsa vlera zhytet poshtë, bukuria si llum vetëm vjen dhe rritet për çdo ditë,
e siç thotë një shprehje e vjetër kaq e mençur njëkohësisht: kashtat notojnë në ujë, diamantet zhyten në tokë.

- poezi nga Dionis Xhafa


Nuk ka akoma asnjë votë