A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Korifenjtë

Korifenjtë kanë jetën errësirë, ata nuk kanë drita, jo nuk kanë,
shpërblimet i kota ata i hedhin poshtë, për shkak se qirinjtë më të mirë shkëlqejnë më bukur në errësirë,
errësirën më të madhe ata e provojnë, është sforcim i madh të merresh me buzëqeshjet e shtirura të botës së madhe,
e kjo nuk është punë të vobegtësish, por të mëdhenjsh.

Korifenjtë janë drita që askush nuk e do, ata nuk janë kanaçet që bëjnë zhurmë dhe nuk janë asgjë,
ena boshe që trazon qytetin dhe nuk ka hiç as edhe një farë vlere, jo jo asgjë, edhe kur ikin, ata stërmadhërishmëri nuk duan, por thjesht, te njeriu zbresin, në ndjesitë e tij,
është e kotë të thuhet se ata jetojnë për të tjerët dhe të ikin duan vetëm, pa lavd e madhështi,
nëse të tjerët veprojnë ndryshe, kështu veprojnë të mëdhenjtë, ata korifenjtë.

- poezi nga Dionis Xhafa


Nuk ka akoma asnjë votë