A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Natë Dhe Hënë

Natë është, ftohtë bën,
errësirë e madhe shpërndahet gjithandej,
natë, fishkëllima jo nuk ka,
edhe jetë shumë pak.
Si poç ndrin hënë e plotë dhe ka dritë.

Drita e hënës duhet, ndriçimi i saj.
Shkëlqejnë yjet dhe ajo dritë është shpresa.
Nëse sot pak dritë ka,
nesër drita e hënës duhet e do ta mund errësirën.

- poezi nga Dionis Xhafa


Nuk ka akoma asnjë votë