A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Athina

Athina është mbretëresha e botës, që paprekshmërinë e vet e njihte në kohë të luftës së shpatave,
të heronjve me kalë teksa veshur me pelerinë bënte njerëzinë t’i përkulej si amë e gjithësisë,
që as majën e pelerinës nuk mundeshe me e prek.

Po sot shlyer e kanë anembanë rruzulli mbledhur grusht
dhe pelerinë se ç’domethënë kush nuk e din, se bajate janë gjërat në kohë të sotme,
të ndezura flakë a shtazore, si të duash quaje, njësoj është. Atina rrin’ e zbuluar e njerëzia si tru i ligësht dergjet rrugëve, por dhe helmuar është prej kohës së paturpshme.

- poezi nga Dionis Xhafa


Nuk ka akoma asnjë votë