A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z #

Tema: Poezi Për Shoqerinë

Kashmiri

Kashmiri është djaloshi që kënaqet t’ue pas lumturinë e paktë,
Se zemrën e ka gjithë plagë, se ia ka ngrënë Indi e madhe,
Çdo ditë e nga pak…

Kashmiri dhe Pakistani janë si dy qenie të ndarë por me një zemër të lidhur.
E kur njëri prej tyre ka gëzim, lumturia zgjat pak, kurse kur janë bashkë,
kohën për dy e përpjesëtojnë. India e madhe është si përbindëshi, që zemër nuk ka, lumturi s’ka, por as e din se ç’kuptim ka kjo fjalë.

- poezi nga Dionis Xhafa


Nuk ka akoma asnjë votë